Računovodstvo in računovodski servis na spletu

Če ste kot lastnik podjetja ali samostojni podjetnik še na začetku svoje podjetniške poti, potem najbrž že veste, da morate izbrati tudi ustrezen računovodski servis, ki bo vodil vaše računovodstvo. Izbira ni lahka, saj je na trgu ogromno ponudnikov. Eni so boljši, drugi slabši, vam kot začetniku pa je morda najpomembneje najti dobro razmerje med ugodno ceno in ustrezno strokovno podkovanostjo osebe, ki bo za vaše računovodstvo skrbela.

Nasvet prijatelja ali znanca, ki je morda že dlje časa v podjetništvu bo morda celo najustreznejši, sploh če ima računovodski servis s katerim je zadovoljen. Na ta način si boste prihranili veliko iskanja in dela s selekcijo ponudnikov. Kar preverite imenik v vašem mobilniku, skoraj zagotovo se bo našel kdo, ki bo imel kakšno računovodstvo, ki ga bo lahko priporočal.

Če pa temu le ni tako, pa vam ostane še splet. Vsak spodoben računovodski servis ima v današnjem času svojo spletno stran. Na teh spletnih straneh po navadi najdemo osnovne informacij o servisu, nekateri pa tudi bolj podrobno predstavijo samo računovodstvo. Pozorni bodite tudi na reference, saj so zadovoljne stranke najboljši znak, da računovodski servis dela dobro in da bo tudi za vaše računovodstvo ustrezno poskrbljeno.

Preverite tudi, če ima računovodski servis na svoji spletni strani cenik in kaj končna cena zajema. Nekateri namreč v mesečno obveznost že prištejejo izdelavo končnega letnega poročila, drugi pa ne. Če iz cenika to ni jasno razvidno, potem predlagam, da jih pokličete, ali pa jim pošljete email s poizvedbo. Morda je slednje celo bolj priporočljivo, saj na ta način preverite tudi kako odziven je posamezen računovodski servis.

Ko boste imeli na voljo cenike računovodskih servisov, ki vas zanimajo, jih primerjajte. Izberite do pet najugodnejših in se z njimi dogovorite za sestanke. Vsak računovodski servis gradi svoj portfelj z novimi strankami, zato se za sestanek ne bo težko dogovoriti. Na ta način boste tudi osebno spoznali osebo, ki bo za vaše računovodstvo zadolžena in preverili, ali vam ustreza tudi kot oseba, ne samo kot strokovnjak.

Vse kar bo na koncu treba storiti je, da boste iz tega ozkega kroga izbrali računovodski servis za katerega se vam bo zdelo, da bo vaše računovodstvo vodil na najboljši način. Seveda je možno, da se boste zmotili in izbrali neustrezen računovodski servis, ampak s tem postopkom izbire ste vsaj povečali možnost, da boste že v prvem poskusu zaupali svoje računovodstvo ustrezni osebi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.