Sanjske počitnice na Maldivih

Več kot tisoč majhnih atolov v Indijskem oceanu sestavlja pravi raj na zemlji, ki se imenuje Maldivi. Otočje je v večini neposeljeno, celotno prebivalstvo je na dveh večjih atolih, ki sta turistično tudi najbolj oblegana. Severni in Južni Male atol predstavljata središče dogajanja na Maldivih. Severni ima tudi isto imensko glavno mesto in pa največje letališče, ki predstavlja tudi povezavo s svetom. Maldivi so danes samostojna država.

Kaj pravzaprav privablja turiste na Maldive? Turkizna barva morja, bele peščene plaže, kokosove palme in prijazni domačini. Otočje je zelo romantično in kot tako tudi idealno za poročna potovanja, individualno raziskovanje ali družinske počitnice. Najbolj znane so  lesene hiške na morju, ki jih lahko najamete in v njih preživite svoj romantičen in sanjski dopust. Zadnja leta so zelo popularne tudi poroke na Maldivih čeprav lahko katoliško poroko opravite samo simbolično. Prevladujoča religija na Maldivih je namreč islam, domačini pa so sunitski muslimani. Agencije vam uredijo sanjsko simbolično poroko saj na otokih ni katoliških duhovnikov. Vendar konec koncev je pomembna samo zaobljuba.

Kot glavno plačilno sredstvo se na Maldivih uporablja denarna enota Rufiy, ki jo lahko kupite na letališču in v glavnem mestu Male. Bank in menjalnic ni na vseh otokih, prav tako ni povsod podprto plačevanje z plačilnimi karticami. Priporočljivo pa je, da imate vedno pri sebi nekaj gotovine že zaradi napitnin, ki so na Maldivih že tradicija.

Kdaj je najbolj priporočljivo potovati na Maldive? Vsekakor lahko otočje obiščete v vsakem letnem času saj prevladuje tropsko podnebje in povprečne temperature so vedno okoli trideset stopinj. Vseeno pa boste imeli garantirano največ lepega vremena, če se boste na otoke odpravili med decembrom in aprilom, ko ni nobenega monsunskega obdobja. V tem času je tudi izredno popularno potapljanje v Indijskem oceanu. Opreme za potope ne potrebujete saj imajo na vsakem koraku potapljaške centre kjer si lahko vso opremo izposodite.

Najceneje si boste takšen oddih privoščili, če se odločite za last minute Maldivi potovanje in odletite iz enega od bližnjih letališč. Maldive se splača doživet vsaj enkrat v življenju in naj se vam nikamor ne mudi. Vzemite si vsaj dva tedna časa saj se pogosto zdi, da se je na tem otočju ustavil čas in skoraj zagotovljeno si boste svoje počitnice na Maldivih zapomnili za vso življenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.