Ali vaš računovodski servis zadovoljivo vodi vaše računovodstvo?

Vsak računovodja in vsak računovodski servis kot celota se trudijo, da bi njihove računovodske storitve bile na kar najvišjem nivoju. Računovodstvo je namreč tako pomemben segment pri vsakem podjetju, da ga nikakor ni mogoče izvajati površno, saj je lahko finančna prihodnost in celo obstoj podjetja odvisen od njega. Vsak računovodski servis, ki ima zgodovino in ki se je uspel obdržati na dokaj zasičenem trgu, je to svojo zgodovino moral zgraditi predvsem na podlagi strokovnosti, ki je stranke zadovoljila dovolj, da niso čutile potrebe, da bi računovodski servis bilo potrebno menjati.

Vseeno pa je potrebno vedeti, da vedno vse ne gre po načrtih in da včasih pride do situacije, ko je računovodstvo v podjetju vodeno slabše od pričakovanj. Težava je v tem, da pogosto lastniki majhnih podjetij ali pa samostojni podjetniki enostavno ne vedo kaj lahko pričakujejo, oz. katere storitve bi jim naj njihov računovodski servis sploh nudil. Večini je sicer jasno, da računovodstvo zajema izdelavo končnih letnih poročil in bilanc ter da so na voljo za morebitna vprašanja, ampak dober računovodski servis ponuja še več.

Računovodstvo je lažje za obe strani (tako računovodski servis kot podjetje), če računovodski servis podjetju omogoči uporabo programske opreme za vnašanje računov in potnih nalogov ter za fakturiranje in celotno knjigovodstvo. Nekateri računovodski servisi te aplikacije ponudijo brezplačno, saj jim podjetnik z njihovo uporabo precej olajša delo.

Dober računovodski servis vam bo tudi ponudil možnost svetovanja kar v vašem podjetju in se na ta način prilagodil vašemu urniku. Nenazadnje vi plačujete njih za računovodstvo in prav je, da se servis in računovodja prilagodita naročniku.

Ko pride do morebitnih inšpekcij v podjetju se dober računovodski servis izkaže s tem, da vam priskoči na pomoč. To sicer ne spada v samo računovodstvo, ampak njihovi nasveti ter pripravljenost, da vam pripravijo podatke, ki jih nujno potrebujete, so zlata vredni. V takšni situaciji boste takoj videli, če je vaš računovodski servis dober samo v ugodnem času ali so pripravljeni pomagati tudi takrat, ko jih nujno potrebujete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.