Financiranje nakupa nepremičnine

Ob dilemi, ali naj se odločimo za posojilo ali lizing, je dobro, da upoštevamo nekaj zakonitosti, ki veljajo za oba načina financiranja. Vsekakor je modro, da vam referenti pripravijo shemo vračanja anuitet in stroškov za oba načina financiranja. Še vedno sicer velja, da je  lizing nekoliko  dražja  oblika financiranja kot  kredit, spremljajo ga namreč višji stroški. Na drugi strani pa lizing nosi nekaj ugodnosti, ki jih ne najdemo pri kreditu. Navajamo nekaj najpomembnejših razlik, ki vam bodo pomagale pri odločitvi.

V primeru, da gre za poslovni prostor, ki ga kupujete na račun podjetja, sta oba načina financiranja primerna. Kar se pogosto dogaja, je, da nismo  dovolj kreditno  sposobni (npr: za odobritev 50.000 EUR kredita potrebujemo 2.500 EUR neto prihodkov). Zato se v tem primeru raje odločimo za najem lizinga.

Tudi v primeru, da imamo za nakup nepremičnine omejeno količino  denarja, je primerneje, da se odločimo za najem lizinga. Lizing nepremičnin v večini primerov odobrijo lizingodajalci že za 70-odstotno vrednost nepremičnine.

Če vas skrbi, da je financiranje oz. sam nakup, povezan s tveganjem, in se bojite, da boste zašli v finančne težave in boste morali morebitno izgubo  pologa prenesti, tudi v tem primeru je lizing boljša rešitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.